Faceți căutări pe acest blog

duminică, 24 august 2014

Placinta cu carne

Ingrediente:
Pt. aluat: 500g faina, 200g unt(margarina), 150g smantana, 2 oua, 1 lingura otet, 1/2 lingurita sare.
Umplutura: 500g carne tocata (de porc sau amestec cu vita), 1 ceapa potrivita, 3 linguri ulei, 1 ou, 1 lingura de smantana(mai grasa), sare, piper, condimente (cimbru si ienibahar macinat),250 ml supa oase,marar verde(cui ii place).
Mod de preparare:
 Pregateste aluatul astfel:
Se amesteca untul(margarina) la temperatura camerei cu 1 ou (celalat e pentru uns) si apoi adaugam smantana, otetul, sarea si faina.Omogenizam bine aluatul si il dam la frigider pentru aproximativ 1 ora pentru maturare.

Compozitia(carnea):
Tocam ceapa marunt si o calim putin (1-2min) in 3 linguri de ulei. Adaugam carnea, sare, piper, condimentele si prajim inabusit  la foc mic aproximativ o jumatate de ora. Daca scade zeama si carnea nu e inca fiarta mai adaugam supa de oase si lasam sa scada. La final carnea trebuie sa fie fiarta,scazuta si aromata.Lasam putin sa se racoreasca si adaugam oul,o lingura de smantana si mararul tocat marunt.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie mare.Se tapeteaza o tava de cuptor cu untura si faina.Asezam foaia in tava unsa  adaugam compozitia.Mai intindem o foaie o punem peste  compozitia de carne si acoperim cu capetele exterioare.Intepam putin aluatul deasupra cu o furculita, ungem placinta cu un ou batut si dam la cuptorul incins la foc potrivit pana se rumeneste (aprox. 30-40 min).
Se serveste calda sau rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Utilizati un limbaj civilizat pentru a nu fi banat .In caz cintrar voi inchide comentariile